Køreuddannelse & Generhvervelse

Du må starte din køreuddannelse 3 mdr. før din 18 års fødselsdag.
Du må dog først gå til teoriprøve 1 måned før du fylder 18 år og den praktiske prøve må først aflægges den dag du fylder 18 år.

Selve køreundervisningen foregår på den måde, at den teoretiske indlæring skal tjene til at lette din indlæring af de praktiske færdigheder.
Dette betyder at du altid først vil blive præsenteret for den teoretiske del af et givet emne, før du skal udøve det i praksis.

Reglerne er at du mindst skal have:

• 30 lektioner teori
  • 4 Lektioner på en lukket øvelsesplads
  • 16 Lektioner på vej
  • 4 Lektioner på et køreteknisk anlæg (Glatførekursus)

En lektion er af 45 minutters varighed.
Detter er et minimumskrav for at kunne gennemføre en forsvarlig køre uddannelse.
Det er elevens individuelle behov der er afgørende for hvor mange teori og kørelektioner udover det anførte obligatoriske minimumskrav den enkelte skal have inden den praktiske prøve aflægges.

Generhvervelse

Hvis du har fået en betinget eller ubetinget frakendelse af dit kørekort, skal du enten generhverve dit kørekort eller til en kontrollerende køreprøve. I begge tilfælde skal du bestå en skriftlig teoriprøve og herefter til en praktisk køreprøve, for at kunne beholde dit kørekort eller erhverve det igen.

Du vil have teorien hurtigt overstået, da det foregår på et weekendkusus. Når teoriprøven er bestået, bliver du tilmeldt en praktisk prøve. De fleste klarer det med nogle få kørelektioner inden køreprøven, hvor eventuelle unoder bliver rettet og færdselsregler genopfrisket.

Husk altid at tilmelde dig teorikuset i god tid!